- ΓιώταΤeamOwner
- Αριθμός μηνυμάτων : 187
Φασολάδα με σελινόριζα και καρότα
Πεμ Ιαν 17, 2013 3:37 am
Φασολάδα με σελινόριζα και καρότα (Νηστίσιμο)
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, να μαραθούν, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα φασόλια και την ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.
Βράζουμε τη φασολάδα για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
1 βαθύ πιάτο λάχανο χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φασόλια μαυρομάτικα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
2 πράσα ψιλοκομμένα σε καρέ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
1 σελινόριζα ψιλοκομμένη σε καρέ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε νερό που βράζει για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, να μαραθούν, για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα ζεματισμένα φασόλια και την ντομάτα μαζί με 2 λίτρα νερό.
Βράζουμε τη φασολάδα για 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα φασόλια. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
πηγη
sidagi.gr
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης