Πήγαινε κάτω
Γιώτα
Γιώτα
ΤeamOwner
ΤeamOwner
Αριθμός μηνυμάτων : 187

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού(Νηστίσιμη) Empty Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού(Νηστίσιμη)

Παρ Οκτ 19, 2012 3:53 am
Κολοκυθόπιτα αλμυρή με ζύμη κουρού(Νηστίσιμη)


Συστατικά

   ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ: 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
   2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
   Λίγο αλάτι
   1 κ.γ. baking powder
   1 ποτήρι χλιαρό νερό
  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
   1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    2 ξερά μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
   2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
   1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
   ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο δυόσμο
   Αλάτι, Πιπέρι



Τρόπος μαγειρέματος

1.ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ: Βάλε το αλεύρι με το λάδι, το ξίδι και το baking powder και το αλάτι σε μια λεκάνη
2.Ανακάτεψε όλα τα υλικά να τραβήξουν όλα τα υγρά και να κάνουν γρομπαλάκια
3.Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζεστό νερό και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά

4.ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Καθάρισε την κολοκύθα και τρίψε στο χροντρό τρίφτη
5.Ρίξε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα
6.Μοίρασε τη ζύμη σε 4 μέρη και άνοιξε 4 φύλλα
7.Στρώσε τα φύλλα 2 φύλλα σε λαδωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχουν από τις άκρες
8.Ρίξε τη γέμιση και άπλωσέ την καλά
9.Σκέπασε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, αφού τα λαδώσεις και δίπλωσε τις άκρες
10.Χάραξε τα φύλλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για μία ώρα





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!




πηγη
tlife.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης