Πήγαινε κάτω
Γιώτα
Γιώτα
ΤeamOwner
ΤeamOwner
Αριθμός μηνυμάτων : 187

Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο(Νηστίσιμο) Empty Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο(Νηστίσιμο)

Πεμ Οκτ 18, 2012 5:49 am
Χαλβάς βουτύρου με πορτοκάλι στο φούρνο(Νηστίσιμο)


Υλικά

  1 φλιτζ. βούτυρο
   2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
   1+1/2 φλιτζ. ζάχαρη
   1+1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα
   6 φλιτζ. νερό
   1 φλιτζ. χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
   1 πρέζα αλάτι
   1 φλούδα πορτοκαλιού (ακέρωτο)
   μπόλικη κανέλα
   κανελοζάχαρη για το πασπάλισμα




   Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα. Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την κανέλα και ανακατεύουμε.
3. Απλώνουμε τον χαλβά σε μικρό ταψί. Τον χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 170 C για 15΄. Μόλις βγάλουμε τον χαλβά από το φούρνο τον πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη.




μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!




πηγη
argiro.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης