Πήγαινε κάτω
Γιώτα
Γιώτα
ΤeamOwner
ΤeamOwner
Αριθμός μηνυμάτων : 187

Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια(Νηστίσιμο) Empty Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια(Νηστίσιμο)

Τετ Οκτ 17, 2012 2:50 am
Μακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια(Νηστίσιμο)


Υλικά (για 6 μερίδες)

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
1 πράσινη πιπεριά “κέρατο” ψιλοκομμένη
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
300 γρ. κομμένα φρέσκα μανιτάρια ή
200 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
1 κουταλιά γλυκού ντοματοπελτέ
3 κουταλιές ελαιόλαδο για τη σάλτσα + 4-5 κουταλιές για τα ζυμαρικά
2 κουταλιές ψιλοκομένο κρεμμύδι
αλάτι



Εκτέλεση

Βάζουμε να βράσει νερό με αλάτι για τα μακαρόνια.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά πρώτα την ψιλοκομμένη πιπεριά, μετά τα κρεμμύδια, και στη συνέχεια τα μανιτάρια, αν πρόκειται για φρέσκα.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και την κουταλιά πελτέ, ρίχνουμε και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα.
Όταν έχει βράσει για 5-10 λεπτά ρίχνουμε και τα μανιτάρια, αν είναι κονσέρβας. Προσωπικά κόβω όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από τα κρεμμύδια σε μεγαλούτσικα κομμάτια.
Στο μεταξύ έχουμε ρίξει τα μακαρόνια να βράσουν. Αν βλέπουμε τη σάλτσα μας πολύ σφιχτή, δεν την αραιώνουμε με νερό από τη βρύση: πριν  σουρώσουμε τα μακαρόνια κρατάμε λίγο από το νερό τους και το προσθέτουμε στη σάλτσα.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ωμό ελαιόλαδο χωρίς να το τσιγαρίσουμε.
Στη συνέχεια σερβίρουμε και προσθέτουμε σάλτσα κατά βούληση.
Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα μας αρωματικά που ταιριάζουν όπως ρίγανη ή/και θυμάρι, αλλά και χωρίς αυτά είναι πολύ νόστιμη.
Εννοείται ότι το φαγητό μας είναι πιο υγιεινό με ζυμαρικά ολικής άλεσης.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!



πηγη
nisteia.wordpress.com
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης