Πήγαινε κάτω
Γιώτα
Γιώτα
ΤeamOwner
ΤeamOwner
Αριθμός μηνυμάτων : 187

Καλαμαράκια γεμιστά Empty Καλαμαράκια γεμιστά

Πεμ Φεβ 28, 2013 10:26 am
Φήμη μηνύματος : 100% (1 ψήφοι)
Καλαμαράκια γεμιστά


Υλικά (Σερβίρει 4)

  1 1/4 καλαμαράκια μετρίου μεγέθους
   1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
   3/4 φλιτζανιού ρύζι
   1 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
   1 φλιτζάνι νερό
   1 1/2 φλιτζάνι λάδι
   αλάτι,πιπέρι
   χυμός ενός λεμονιού



Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια,όπως και για τηγανητά,με τη διαφορά ότι δε κόβουμε τις κουκούλες σε λουρίδες αλλά τις κρατάμε ολόκληρες.
Χωρίζουμε τα πλοκάμια σε 2 και κατόπιν τους κόβουμε σε σε ψιλά κομματάκια.Βάζουμε τα 2/3 του λαδιού να κάψει,ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πλοκάμια να καβουρδιστούν,προσθέτουμε το νερό,το μαϊντανό,αλάτι και πιπέρι.
Τ' αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα σε σιγανή φωτιά επί μισή ώρα τότε ρίχνουμε το ρύζι.
Τ' ανακατεύουμε με πιρούνι και αφού πάρει βράση,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά μέχρι να πήξει.
Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τις θήκες των καλαμαριών(όχι να φουσκώσουν)και τις τοποθετούμε όρθιες σε φαρδιά κατσαρόλα.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό του λεμονιού,1 φλιτζάνι νερό(ή και περισσότερο),τα σκεπάζουμε και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!



Πηγή
sidages.gr
eleni
eleni
Poster
Αριθμός μηνυμάτων : 109

Καλαμαράκια γεμιστά Empty Απ: Καλαμαράκια γεμιστά

Παρ Μαρ 01, 2013 4:51 am
giota mou kouklitsa mou , eise ena
Επιστροφή στην κορυφή
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης