- ΓιώταΤeamOwner
- Αριθμός μηνυμάτων : 187
Μπακαλιάρος απο το Άγιο Όρος
Δευ Οκτ 15, 2012 11:31 am
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρο (να ξαλμυρίσει 9 ώρες)
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5-6 σπυριά μπαχάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό δύο μέτριων λεμονιών
Εκτέλεση
Σιγοβράστε τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι του κρασιού νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλτε τα κρεμμύ¬δια και τοποθετήστε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο. Τακτοποιήστε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίξτε το μπαχάρι, το ελαιόλαδο, 1 ποτήρι του κρασιού νερό και σιγοβράστε τα για 15 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα. Περιχύστε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών και αφήστε το να πάρει μία ακόμη βράση. Σερβίρεται ζεστό σε βαθιά πιάτα.
Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαρο-πηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπακαλιάρο (να ξαλμυρίσει 9 ώρες)
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5-6 σπυριά μπαχάρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό δύο μέτριων λεμονιών
Εκτέλεση
Σιγοβράστε τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι του κρασιού νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάλτε τα κρεμμύ¬δια και τοποθετήστε στον πάτο της κατσαρόλας τον μπακαλιάρο. Τακτοποιήστε από πάνω τα κρεμμύδια, ρίξτε το μπαχάρι, το ελαιόλαδο, 1 ποτήρι του κρασιού νερό και σιγοβράστε τα για 15 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα. Περιχύστε το φαγητό με το χυμό των λεμονιών και αφήστε το να πάρει μία ακόμη βράση. Σερβίρεται ζεστό σε βαθιά πιάτα.
Αν το αφήσετε να κρυώσει, θα έχετε ένα είδος ψαρο-πηχτής που μπορεί να καταναλωθεί και παγωμένη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
πηγη
mirsini.gr
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης